Blueprint

Leven volgens jouw Blueprint

Het idee van een persoonlijke blueprint is misschien helemaal nieuw voor je. Voor mij niet meer sinds 1990. Vanaf die tijd ben ik allerlei bijzondere mensen tegen gekomen met 1 gedeelde overtuiging dat we meer zijn dan wat we denken. Onze blueprint is een gegeven dat thuishoort bij dat stuk van onszelf dat onvergankelijk is en een reis maakt door dit leven om nieuwe ervaringen op te doen, ten gunste van de evolutie van de ziel. Dat betekent ook dat je je bewust wordt van je conditionering, die een allesbepalende rol in je leven speelt.

Blueprint versus Conditionering

Tegen de achtergrond van jouw sociale omgeving en persoonlijke geschiedenis ontwikkel je een bepaald idee over je leven, over anderen en de wereld. Hoe jij gevormd bent, bepaalt wat je aandacht geeft. Zelfs als je dat niet langer wilt, reageer je automatisch. Om tot nieuwe keuzes en waarnemingen te komen is het nodig om je conditionering transparant te maken. Te ontdekken wie jij zelf bent en met welke patronen je door je opvoeding zit opgescheept. Genetisch heb je ook kenmerken maar het meeste is gevormd door jouw omgevingen. Zou je ergens anders zijn opgegroeid zou je je ongetwijfeld anders hebben ontwikkeld.

NLP

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een snelweg naar het transparant maken van je conditionering. Wat je onderzoekt is de werking van je brein en hoe dat resultaat zich uit in communicatie en gedrag. Hoe ben je geprogrammeerd? Door zelfkennis ontwikkel je een gezond en sterk ego. Wanneer jouw ego dan ten dienste staat van je Ware Zelf kun je je bezig houden met wat de bedoeling van jouw leven is hier op aarde met alle mogelijkheden die je volgens jouw blueprint ter beschikking hebt. Dan trek jijzelf aan de touwtjes en wordt het een inspirerende reis.

Wat is een Blueprint precies?

Een Blueprint is een weergave van hoogst persoonlijk informatie over de evolutie van je ware Zelf. Aan de hand van jouw geboortegegevens ga je weten en begrijpen hoe je leven zich tot nu toe heeft ontwikkeld op fundamentele stukken, en hoe je vanaf dat moment richting krijgt en jezelf een nieuw leven kunt scheppen.

Invloed van de planeten

Tzolkin

De Tzolkin is de heilige kalender van de Maya. Deze energetische matrix zorgt voor de verbinding tussen ieder van ons met het universum. Het is een instrument om je eigen weg te 'lezen' waarlangs je bent gekomen, te ervaren waar je op dit moment staat en te zien waar je naar toe wilt in je proces naar een hoger bewustzijn of je werkelijke essentie. Het is het instrument om jezelf te leren kennen en bewust te kiezen voor de weg die je wilt gaan.

Ascendant

De ascendant gaat over hoe je innerlijk in contact staat met de buitenwereld. Wanneer je jezelf ziet door de ogen en de verwachtingen van de buitenwereld dan identificeer je je met een veranderlijk en onpersoonlijk leven. Het gevolg daarvan is een levenswijze waarbij je ‘van buiten naar binnen kijkt’. De buitenwereld wordt het middelpunt waaraan je innerlijk probeert tegemoet te komen. Intussen kan je eigen leven volledig verpieteren doordat jouw innerlijke behoeften niet worden gehoord.

Je hoeft niet in astrologie te geloven om voordeel uit deze kennis te halen. Door de astrologie geboden psychologisch profielen zijn fantastische informatie voor het verwerven van zelfkennis.

Wat leert jouw Blueprint je?

Hoewel de Blueprint is gebaseerd op spirituele stromingen houden we het tijdens het Retreat ‘down-to-earth’. Het Blueprint Lifestyle Retreat is spiritualiteit in de realiteit. Het is praktisch, inzichtelijk en concreet met als doel om jezelf als persoon (verder) te ontwikkelen.

Met de Blueprint van jouw leven:

  • Vind je verdieping naar je authentieke ik
  • Maak je contact met je ware zelf
  • Krijg je inzicht in ervaringen uit het verleden, en de lessen die je daaruit moet leren
  • Ontdek je aan welke aspecten van jezelf je nog moet werken
  • Voel je je zeker over jouw af te leggen weg
  • Ervaar je een emotionele en mentale ontspanning
  • Vind je de innerlijke rust en een ‘weten’ van wat de bedoeling van je leven is
  • Markeer je het begin, een nieuw startpunt vanwaar je leven zich positief ontwikkelt