Schep jezelf een nieuw leven (1)

In 1993 kwam ik voor het eerst in aanraking met NLP in de workshop ‘Schep jezelf een nieuw leven’ met  Paul Liekens, trainer en auteur van vele boeken over NLP. In dat weekend van drie dagen kreeg ik antwoorden op vragen die mijn leven beheersten zoals het idee dat ik geen keuze had. Er gebeurde in mijn leven van alles waar ik niet op zat te wachten, het overkwam me gewoon. Ken je dat?

De titel was uitdagend en hoopgevend. Als optimist wilde ik daar meer van weten. Ik was er 100% aan toe om mezelf een nieuw leven te scheppen en dus schreef ik me in. Wat ik daar hoorde was volkomen nieuw voor me. Onderwerpen als de wet van aantrekken en afstoten en het mechanisme dat daarin een belangrijke rol speelt. Paul sprak over de invloed van je denken en vooral over het onbewuste deel van je denken dat op de achtergrond de dienst uit maakt.
Als jij net als ik denkt dat je geen keuze hebt…… dan is dat zo en gebeurt er juist wat je niet wilt.  Ik was me er niet van bewust hoe ik dacht en al helemaal niet hoe ik allerlei situaties in mijn leven naar me ‘toetrok’. Het gekke is dat wanneer je bewust of onbewust iets gelooft dan neem je de andere mogelijkheden die er zijn niet waar, dan leef je naar die overtuiging. In die zin krijg je onbewust een koekje van eigen deeg.

Overtuigingen die je over jezelf hebt zijn helemaal enorm krachtig. In gedachten kun je tot vervelends toe met allerlei gedachten over jezelf bezig zijn: hoe je wilt zijn, hoe je denkt te zijn, hoe je anders moet zijn, verwachtingen over hoe iets zal zijn, vergelijkingen met anderen en niet te vergeten wat anderen van je vinden.  Denken, denken, denken, om dan nog maar te zwijgen over de emoties die gedachten met zich mee brengen; hoe euforisch en hoe ellendig je je kunt voelen.

Dus toen ik verhalen hoorde over hoe je brein werkt en dat gedachten zich ontwikkelen op basis van je eigen sociale achtergrond en persoonlijke geschiedenis begon ik een beetje wakker worden. Ik snapte ineens dat door anders te denken en bewust te worden van die onbewuste gedachten ik inderdaad mezelf een nieuw leven kon scheppen.

Wat we die drie dagen daar precies deden heb ik niet meer zo scherp. Ik weet nog wel dat ik het gevoel kreeg uit een modderpoel weg te zwemmen naar helder water met enorm veel ruimte om nieuwe gedachten te vormen om een nieuwe leven te scheppen. Weer thuis van die geestverruimende dagen besloot ik om met behulp van de opleidingen NLP dat nieuwe leven tot een feit te maken. Inmiddels weet ik, met de vele NLP studenten die de verhalen en lessen nu van mij horen, dat het ook echt mogelijk is.

Kun jij geloven dat je dat ook kunt?  Ik ben benieuwd!

Categorie:

Adriana Adriaanse

NLP Master Trainer & Transpersoonlijk Coach counselor. Kom in contact met Adriana door te mailen naar aa@adriana-adriaanse.nl.

Laat een reactie achter