Schep jezelf een nieuw leven (3)

NLP is een snelweg naar anders denken, anders doen. Hoe meer ik me begon in te graven in NLP hoe meer dat nieuw leven een feit werd. Mijn leven veranderde en dat werd zichtbaar in mijn omgeving. Wat niet meer bij mij paste verdween, meestal geruisloos, en wat bij mijn nieuwe ‘Ik’ paste, kwam er spontaan bij, als vanzelf. Het principe van ‘De wet van aantrekken en afstoten’ die altijd al werkte bewees mij dat je inderdaad jezelf een ander leven kunt scheppen. Ik wil niet zeggen dat het nieuwe allemaal uit de lucht kwam vallen. Er gaat iets aan vooraf en dat is weten-begrijpen-toepassen van anders denken. Alleen maar weten hoe het anders kan of moet staat niet gelijk aan het toepassen.

De grap is dat het vooral gaat om zelfkennis. Feitelijk is dat stap-1. Je bewust worden van je eigen wereldbeeld en de patronen in denken voelen en doen. Vervolgens bewust worden van je conditionering, dat je nog met stukken papa en mama zit opgescheept waar je niets mee opschiet. Belemmerende overtuigingen, angsten en onhandige emoties die een te grote plaats innemen in je dagelijks leven. Gaandeweg ging ik mijn eigen keuzes maken, ik ontwikkelde nieuwe overtuigingen die me beter ondersteunden en liet oude overtuigingen los die me belemmerden. De rol die NLP daarin heeft gehad is onbeschrijflijk. Fantastische docenten die dat pad al liepen en die me uit hun eigen ervaring de weg konden wijzen, de obstakels en beproevingen als een uitdaging lieten aangaan, mij gericht hielden op waar ik naar toe wilde met mijn leven. Mijn belangrijkste transformatie was de verandering van denkrichting, die van angst naar overgave. Door NLP begreep ik hoe een denkrichting onze filtering op de wereld aanstuurt want als het er echt op aankwam was ik nogal druk met het vermijden van afwijzing, pijn en gevaar in plaats van waar ik naar toe wilde en wat ik diep van binnen nastreefde. Het loslaten van belemmerende emoties en gedachten was het proces waar ik met behulp van geweldige veranderingsprocedures doorheen ging. Wat een bevrijding!

Naast NLP kwamen andere meer spirituele principes in mijn leven. Ik bestudeerde numerologie, enneagram, karmische astrologie, Tzolkin en transpersoonlijke ontwikkeling. Tot mijn verbazing bleken daarin zoveel overlappingen te zitten alsof we al met een blueprint zijn geboren. Inmiddels geloof ik dat het weten en begrijpen van je blueprint een voorsprong geeft in je persoonlijke ontwikkeling en groei.

Eerst je ontdoen van je inwikkeling, je conditionering, en dan kun je verder met je zelf gekozen ontwikkeling, de groei naar eigenheid en authenticiteit.

Categorie: ,

Adriana Adriaanse

NLP Master Trainer & Transpersoonlijk Coach counselor. Kom in contact met Adriana door te mailen naar aa@adriana-adriaanse.nl.

Laat een reactie achter